Wat is een speciale verrichting bij het afrijden?

Als je pas bent gestart met het volgen van rijlessen, dan zijn er diverse mogelijkheden op het gebied van lessen. Sommige mensen kiezen ervoor om iedere week een paar rijlessen te nemen, terwijl juist anderen er weer voor kiezen om een spoedcursus te nemen. Welke vorm van rijles je ook neemt, er zal tijdens de lessen ook wat aan bod komen over het afrijden. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait. Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk het rijbewijs behalen en om het rijbewijs in je bezit te krijgen zul je een keertje moeten afrijden.

Tijdens het afrijden

verkeersbordAls je gaat afrijden, dan zal een examinator van het CBR een route met je gaan rijden om te bepalen of jij klaar bent om zelfstandig de weg op te mogen. Een onderdeel van het afrijden zijn de speciale verrichtingen. Meestal worden er tijdens het afrijden 2 uitgevoerd. Er zijn diverse van deze speciale verrichtingen die gevraagd kunnen worden, van te voren is nooit zeker welke dat precies zijn. Je instructeur van de rijschool zal ook altijd proberen om deze zoveel mogelijk met je te oefenen.

Diverse soorten speciale verrichtingen

Er zijn zoals gezegd dus een aantal speciale verrichtingen die uitgevoerd kunnen worden en dienen te worden geoefend. Een veel voorkomende is het file parkeren in een vak. Dat kan best lastig zijn, veel mensen hebben daar moeite mee. Deze komt echter niet altijd aan de orde, maar een instructeur van een rijschool zal deze toch in veel gevallen oefenen met een leerling omdat het ook in het dagelijks leven heel handig is om dit onder de knie te hebben. Ook kan er gevraagd worden om een U bocht te nemen, recht achteruit rijden of nog een aantal anderen. Het is vooral belangrijk om alles onder de knie te hebben. Alhoewel een examinator niet alles zal testen, zul je jezelf wel moeten kunnen redden in het dagelijks verkeer zodra je het rijbewijs eenmaal hebt.

Zoek je een rijschool Utrecht?

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht
https://rijschoolwtf.nl/