Rijlessen in een kleine of een grote auto?

autorijschoolIn deze tijd zie je steeds vaker wat kleinere rijscholen. Dit zijn vaak rijscholen met een instructeur met 1 auto die ook de eigenaar van de rijschool is. De instructeur is dus ondernemer en zorgt zelf voor zijn eigen klanten en rijlessen. Je hebt ook de wat grotere rijscholen waar instructeurs in dienst zijn van de rijschool, dit zijn dus gewoon werknemers. Als jij rijlessen wilt gaan volgen is natuurlijk de klik met de instructeur en de prijs voor de rijlessen va groot belang.

Iets waar niet zoveel naar gekeken wordt is de auto waarmee rijlessen worden gegeven. Want wat is de kans dat jij straks in een grote dikke wagen gaat rijden? Als jongeren al een auto aanschaffen na het behalen van het rijbewijs, betreft het in veel gevallen een kleinere auto. Als je de rijlessen al volgt in een wat kleinere, lichtere auto dan ben je daar een stuk beter op voorbereid. Ga je rijscholen vergelijken? Let dan ook op de auto waarmee de rijlessen gegeven worden. Bij een Rijschool heb je veel keuze. Er zijn diverse rijscholen die je kunt vergelijken.

Zit je lekker in de auto en pas je erin?

Dat een kleine auto waarschijnlijk beter is om in te lessen mag duidelijk zijn, maar er zijn ook nog andere zaken waar je op moet letten in de auto. Een comfortabele zit is ook zeker niet onbelangrijk. Als je rijlessen gaat volgen dan spendeer je toch al snel 25 – 30 uur in de auto. Je moet dan wel lekker zitten. Hierdoor leer je ook meer en kun je meer op de weg letten. Ook de hoofd ruimte van de auto is niet onbelangrijk. Wij Nederland worden allemaal steeds langer, we behoren zelfs tot de langste van de wereld, voldoende hoofd ruimte in de lesauto is dan ook niet onbelangrijk.

Neem een proefles bij de rijschool

Tijdens een proefles kun je precies te weten komen wat voor soort auto de instructeur heeft en of deze goed bij jou past. Daarnaast kom je natuurlijk meer te weten over de instructeur en kun je de sfeer vaak wel goed proeven. Het is dan ook voor iedereen die opzoek is naar een rijschool aan te raden om altijd eerst een proefrit aan te vragen. In veel gevallen is dit overigens kosteloos. De rijscholen bieden het aan om nieuwe klanten aan zich te binden.