Loop geen omzet mis: investeer als ondernemer in een pinapparaat

pinautomaat kopen

Er zijn nog maar weinig plekken in West-Europa waar je alleen nog maar met cash kunt betalen. Of het nu gaat om een winkel, marktkraam of zelfs een bezorgservice, steeds meer ondernemingen maken gebruik van een mobiel pinapparaat om met de klanten af te rekenen.

Diensten op locatie; ook handig om pinapparaat te hebben

pinautomaat kopenOok bijvoorbeeld schilderbedrijven en andere ondernemingen die een dienst op locatie aanbieden, maken steeds vaker gebruik van een mobiel pinapparaat. Dit is om meerdere redenen. Een van de belangrijkste is het vergroten van het betaalgemak voor de klant. Met een pinautomaat zorg je ervoor dat bijna elke klant op elk moment een aankoop kan doen. Of het nu om een product of om een service gaat, iedereen kan wel met een betaalpas een betaling voldoen. Echter, wanneer je geen pinapparaat hebt en alleen maar cash aanneemt, loop je mogelijk een hoop omzet mis. Lang niet iedereen heeft tegenwoordig nog cash bij de hand namelijk.

Cashflow is ook erg belangrijk

Naast het mislopen van omzet is ook het versnellen van de cashflow een belangrijke factor voor veel ondernemingen. Met een pinapparaat zorg je ervoor dat het geld bijna direct op de rekening van je onderneming verschijnt. Zo lopen het uitvoeren van een dienst of het verkopen van een product bijna perfect parallel met het binnenkrijgen van de inkomsten. Dit is een stuk fijner voor je cashflow dan wanneer je bijvoorbeeld een factuur moet versturen en mogelijk pas weken later de betaling terugziet voor een dienst. Dit brengt menig onderneming in de problemen op de lange termijn.